Voorbereiding BNI Connect/BNI University workshop

BNI Connect is het platform van BNI waar in de leden veel rapportages van administratieve handelingen kunnen inzien. BNI Connect desktop werkt goed samen met de BNI Connect App. Als je deelneemt aan de BNI Connect workshop is een goede voorbereiding raadzaam.

Als eerste zorgen we ervoor dat je profiel goed staat. Dit is belangrijk omdat mnet de groei van BNI in Nederland en Internationaal er steeds meet BNI leden in BNI Connect kijken als ze een bepaalde dienst of product zoeken voor hun relaties en zichzelf.

Nakijken of mijn gast voor de BNI meeting is aangemeld

Niet elk lid van een BNI Chapter ontvangt een bevestiging van de registratie van een bezoeker. De bevestiging gaat naar alle bezoekers hosten en het LT. Gelukkig kan je via BNI Connect zelf nakijken of de aanmelding is gelukt.

 1. Login in BNI Connect.
 2. Klik op rapporten.
 3. Klik links op "Bezoekers registratie rapport".
 4. Selecteer de datum waarop je de bezoeker hebt aangemeld. 
 5. NB: Begin met de "Tot datum".
 6. Als laatste klik je op "Gaan" en wordt er een overzicht getoond van de geselecteerde datum of datum reeks.

BNI testimonial plaatsen op BNI Connect, LinkedIn en Google Review

Het is fijn als je een testimonial ontvangt van een medelid van BNI. Nog fijner als dat lid je testimonial, na het voorlezen, ook op andere plekken kan en wil plaatsen. Zoals op BNI Connect, als Google Review en op LinkedIn. Hier een korte handleiding.

BNI Connect

Op BNI Connect, is het best wel eenvoudig als je weet waar je moet zoeken. Als eerste moet je een connectie hebben op BNI Connect met het lid waaraan je de getuigenis wilt geven.

Bij de leden van je chapter heb je die connectie automatisch en dan kan je die persoon via het menu Netwerk >> Connecties opzoeken en vervolgens een getuigenis geven. Knip en plak je tekst in het tekstvak.

Linkedin

Op Linkedin, dat doe je door het profiel op te zoeken en dan via Meer... op aanbevelen klikken en de stappen doorlopen. Zie hier een screenshot.

Google Review

Zoek de persoon die je een review wilt geven op in Google. Je kan zoeken op de naam van de persoon of op naam van het bedrijf.

Aan d erechterkant verschijnt dan het panel met daarin ook de link om en review te plaatsen. 

Voorwaarde voor het kunnen plaatsen:

 • De persoon of het bedrijf moet wel een Google bedrijfsprofiel hebben.
 • Je hebt zelf een Google account nodig om de review te kunnen plaatsen

 

Handig webapps om het BNI leven iets eenvoudiger te maken

Binnen BNI zijn alle noodzakelijk onderdelen om tot een goede aanbevelings strategie te komen goed geregeld. Op de trainingen leer je al deze onderdelen en hoe ze in te zetten.

Tijdens de trainingen die ik geef heb ik ontdekt dat een aantal onderdelen heel goed te automatiseren zijn. Dus heb ik van een paar van die onderdelen hier webapps gemaakt die het eenvoudiger maken.

Als je een BNI training volgt die door mij wordt gegeven krijg je automatisch toegan tot deze BNI webapps.

BNI Salesplan training. (under contruction)

Een mooie workshop die je inzicht geeft in hoe je met jouw diensten en/of producten het meeste rendement uit je BNI lidmaatschap haalt. Tijdens de workhop is er te weining tijd om dit plan in zijn geheel af te maken, plus dat het ook nog wel eens gedurenede je jarenlange lidmaatschap van BNI veranderd. Met deze BNI salesplan webapp kun je heel eenvoudige alle noodzakelijk data invullen, aanpassen en verwijderen.

met name de wekelijkse "60 seconden training" planner vind ik zelf een uitkomst.

BNI 1-op-1 toolkit. (under contruction)

De basis van je succes met je BNI lidmaatschap zijn de 1 -op-1's met de leden van je salesteam. Door hier je 1 -op- 1 toolkit in te vullen ben je altijd en overal up to date.

Er zijn in drie toolkits aanwezig in BNI Connect;

 • Gains, te gebruiken bij het eerste 1 -op- 1 gesprek
 • Toolkit 2e 1 -op- 1 gesprek
 • Toolkit 3e 1 -op- 1 gesprek

BNI LT meeting.

Voor de maandelijkse BNI LT meeting is een agenda beschikbaar ik MS Word. 

Je kan alle gegevens hier invullen en vervolgens opslaan en e-mailen naar iedereen die een kopie nmodig heeft.